© À la Prima 2017-2018. Webdesign: N. Koeken.

Home
E-mailadres: a-la-prima@hotmail.com

 

Over Natalie

 

 

 

“Het liefst maak ik portretten. Al zo lang ik me kan herinneren, wil ik portretten tekenen. Op een ‘paardenfase’ na zijn er in mijn schetsboeken van vroeger vooral gezichten, ogen, neuzen en monden te zien. Op dit moment werk ik aan een serie rond mijn familie, wat eigenlijk heel natuurlijk is ontstaan. Nadat ik mijn nichtje een keer had getekend, wilde ik ook graag mijn zwangere zusje vastleggen. Daarna volgden de tekeningen van haar met haar zoontje en van hem alleen. Ook familie van ver voor mijn tijd is een inspiratiebron. Zo ben ik nu bezig met tekeningen en schilderijen rond mijn overgrootouders.

 

 

 

Natalie

 

Maar het kunnen ook onbekenden zijn die iets hebben dat ik vast wil proberen te leggen. En af en toe wissel ik de mensen af met dieren, maar dan wel dieren met sprekende ogen zoals katachtigen en uilen. Dus ik blijf eigenlijk constant bij portretten terugkomen.

 

 

Deze portretten maak ik in allerlei soorten en maten en op allerlei ondergronden. In mijn houtskooltekeningen speel ik met licht, donker en het weglaten van lijnen en ik werk met verschillende texturen en achtergronden met een kleurwassing.
Mijn olieverfschilderijen zijn redelijk klassiek met hier en daar een losse toets.


 

 

 

 

 

 

 

 

CV:

2006-2008: Oriëntatiecursus IKO Academie in Hoogstraten, België

2008-2014: Tekenkunst IKO Academie in Hoogstraten, België

2014: Laureaat Tekenkunst met expositie in Stedelijk Museum Hoogstraten

Sinds 2014: deelname aan groepsexposities

Sinds 2015: begin À la Prima; teken- en schilderworkshops voor kinderen op basisscholen en buitenschoolse opvang

Met welk materiaal ik ook werk, ik tracht naast de gelijkenis vooral de blik in iemands ogen te vatten.
De komende tijd ga ik hier zeker nog mee door; er zijn vele blikken om te vangen en die heb ik nog lang niet allemaal verzameld.”