© À la Prima 2017-2018. Webdesign: N. Koeken.

Home
E-mailadres: a-la-prima@hotmail.com
Renate

Over Renate

 

 

 

“De natuur en dieren zijn mijn grootste inspiratiebronnen en het hoofdonderwerp van mijn schilderijen. Dieren vanwege hun eerlijk- en puurheid, ze zijn wie ze zijn en dragen geen masker. Ik voel me prettig bij ze en dat is waarom ik  ze graag schilder.

 

 

Ik kies aan het begin van elk jaar een diersoort uit om me daar een jaar lang op te focussen. Zoals de vogels in vlucht en de zeldzame Nederlandse huisdierrassen. Toen ik onderzoek deed naar dit onderwerp kwam ik erachter dat sommige rassen helemaal van de kaart dreigen te raken en dat zou erg jammer zijn. Ik hoop dat de mensen door mijn aquarellen en betrokkenheid de schoonheid en het belang van deze dieren weer zullen gaan inzien.

 

Ik streef ernaar om zelf op zoek te gaan naar de dieren en dan foto’s en kleine schetsjes te maken zodat ik die later kan gebruiken voor mijn aquarel.

 

 

Mijn werken zijn realistisch, maar losjes en spontaan geschilderd. Ze hebben een zachte atmosfeer met een paar scherpere details. Ik ben dol op schilderen op Ampersand claybord, dit is een hardboard plaat met een toplaag van zeer gladde, kaoline-klei. Op dit oppervlak kan ik spelen met water en pigmenten en gewoon plezier hebben. Er zijn vele lagen over elkaar nodig om de intensiteit van kleuren op te bouwen.

 

Het is onvoorspelbaar en de resultaten zijn altijd een verrassing en uniek, maar dat is precies waarom ik zoveel van aquarel houd.”

 

 

 

 

CV:

2008-2014: Tekenkunst IKO Academie in Hoogstraten, België

Sinds 2013: verschillende aquarel cursussen waaronder twee bij Gerard Hendriks

Sinds 2014: deelname aan groepsexposities

Sinds 2015: begin À la Prima; teken- en schilderworkshops voor kinderen op basisscholen en buitenschoolse opvang

2017: een online cursus bij de internationaal bekende aquarellist Janine Gallizia
2018: publicatie in het tijdschrift The Art of Watercolour

2018: winnaar van certificaat ‘Among best 50’ van GAWA International Watercolor Online Contest 2018