© À la Prima 2017-2018. Webdesign: N. Koeken.

Home
E-mailadres: a-la-prima@hotmail.com

Teken Je Wereld


Duur: 8 uur
Groep: 5 t/m 8
Omschrijving: We
nemen de kinderen mee in de wondere, fantasierijke wereld van Adonna Khare. Samen met de kinderen en een heleboel fantasie gaan we uiteindelijk met houtskool een groter dan grote tekening maken met diepte, texturen, contrast en experimentele technieken die de wereld van de kinderen uitbeeldt.

Stap voor stap worden de kinderen door creatieve processen begeleid om bij een eindwerk te komen net zoals kunstenaars dat doen.

 

Teken- en schilderworkshops voor kinderen

 

À la Prima biedt ook teken- en schilderworkshops aan voor basisscholen en buitenschoolse opvang. Hieronder vindt u de bestaande projecten die wij aanbieden, maar wij staan er ook zeker voor open als u lessen in een bepaald thema zoekt. Informeer via de contactpagina naar de mogelijkheden!

Het Magische Schilderij

Duur: 4 uur
Groep: 1 t/m 8
Omschrijving: Aan de hand van een thema gaan de kinderen een schilderij maken dat telkens veranderd kan worden... Maar hoe is de verrassing! Ze gaan schilderen, tekenen, kleuren en knutselen.

Een Muzikaal Meesterwerk

Duur: 45 minuten tot 1 uur
Groep: 1 t/m 8
Omschrijving: In deze workshop leren de kinderen dat je kunst ook samen kunt maken en dat je af en toe de controle over je eigen werk los moet kunnen laten. Ze gaan tekenen, schilderen en natuurlijk de tekendans doen!

Portretten


Duur: 8 uur
Groep: 5 t/m 8
Omschrijving: Aan de hand van creatieve oefeningen en de oude leermeesters gaan we met behulp van verschillende materialen en technieken op teken- en schildergebied de diversiteit van de portretkunst onderzoeken. Uiteindelijk gaan de leerlingen een geheel eigen zelfportret creëren.

 

Fantastieke Wezens


Duur: 8 uur
Groep: 3 t/m 8
Omschrijving: De ingrediënten: verschillende materialen en technieken op het platte vlak en in 3D, en een hele hoop fantasie en creativiteit. We beginnen met een bestaand dier en dmv oefeningen prikkelen we de leerlingen om daar zelf een eigen wezen van te maken en de wereld waarin het leeft te creëren.

Lijm & Zout Kunst


Duur: 45 minuten tot 1 uur
Groep: peuters, groep 1 t/m 3
Omschrijving: Met lijm wordt er een tekening op een vel papier gemaakt. Hierna mogen de kinderen het met zout gaan bedekken en ontdekken wat het leuke effect is als je er dan verf op laat druppen.